Bel: 0631950255!

Labyrinth Gallery opent haar deuren in het voormalig Leger des Heils pand aan de Tuinen in Leeuwarden.


Labyrinth Gallery : Ontdek de weg naar jezelf!

Leeuwarden 09032018 -- Leeuwarden is een culturele hotspot rijker, namelijk in de vorm een Labyrinth Gallery. In deze galerie verhuurt initiatiefneemster Belinde van der Steeg muren aan kunstenaars die vervolgens weer onderdeel zijn van een labyrint.

Afgelopen jaar had Belinde een visioen, ze zag een samenhangend geheel voor zich, een samenwerking vanuit een holistische gedachtegang met andere kunstenaars en die vervolgens weer gedeeld kan worden met bezoekers.

Nu is er het Labyrinth Gallery, een doolhof van kunst waar u als bezoeker kunt verdwalen en uw laten inspireren want volgens Belinde heeft iedereen talent en kan iedereen deelnemen.

Mocht u een kunstwerk zien wat eigenlijk in uw eigen omgeving thuis hoort dan kunt u het werk huren of kopen. Informatie over de werken en de betreffende kunstenaars is te vinden op de website www.deholist.nl
Onze deelnemende kunstenaren en fotografen die in ons Labyrint hen kunstwerken tonen zijn:

1.Eelke- Jan Wiersma
2.Joke Schepers
3.Martin René Bosma
4.Tiny de Bruin
5.Thea de Boer
6.Tessa Wijdeveld Lamerus
7.Hanneke Luit
8.Durkje Tiekstra
9. Marrianne Elsinga
10.Els Brouwer
11.Renny A.R.Kramer
12. Gerda Hansma
13. Connie Harkema
14. Sophia oostenenk - Prins
15. Belinde van der Steeg

Naast de galerie overdag is er in de avond ook nog van alles te doen. Zo is er het paintmuseum, dat het labyrint een hele andere dimensie geeft door gebruik van licht en geluid. Hierdoor krijgt de kunst een hele andere beleving en dwingt het tot een andere kijk op het werk.
Op dit moment zijn er nog een paar plekjes vrij voor kunstenaars om te exposeren, informatie hierover is te vinden op de website.
Labyrinth Gallery is open op maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 18:00 en op zaterdag van 13:00 tot 17:00. Het paintmuseum kunt u reserveren door te mailen naar belinde@deholist.nl.

 

Holistisch Labyrinth Gallery in centrum Culturele Hoofdstad Leeuwarden


Samenwerkende kunstenaars laten bezoekers verdwalen tot in het kosmisch veld 

LEEUWARDEN, 20180109 -- In een voormalig kerkgebouw in Leeuwarden op De Tuinen nr 18, vroeger bekend als het gebouw van het Leger des Heils, bouwt de Leeuwardse kunstenaar en holistisch coach Belinde van der Steeg een labyrinth van kunstwerken. Ze noemt het het Labyrinth Gallery omdat er meerdere kunstenaars tegelijk hun werk kunnen exposeren. Maar het heeft ook een holistisch doel: bezoekers die daarvoor openstaan een spirituele ervaring bezorgen, een lift naar de vijfde dimensie. 

[afbeelding Derde Oog] Op de vloer van het labyrinth heeft Belinde een kolossaal 'derde oog' geschilderd en op de contouren daarvan  verrijzen de wanden van het labyrinth vol schilderingen van de deelnemende kunstenaars. Rondom de hele zaal hangt een balkon waarvandaan toeschouwers naar beneden kunnen zien hoe lotgenoten in het labyrinth verdwalen op weg naar 'zichzelf' en het 'kosmische veld'. Het balkon is ook heel geschikt om met led licht alle kleuren te veranderen in een wervelende lichtshow of met beamers kunstwerken te projecteren die dan bij opbod verkocht of verhuurd kunnen worden. Ook is er een podium dat zich goed leent voor workshops en presentaties. 

Belinde heeft 12 kunstenaars gecontracteerd maar er is nog plaats voor meer. De initiatiefneemster hoopt met de toeloop van bezoekers naar Leeuwarden als culturele hoofdstad dit jaar een vliegende start te maken. De winst zal verdeeld worden onder de deelnemende kunstenaars en elk halfjaar kan een nieuw labyrinth worden gebouwd rond een nieuw thema. Het streven is om 1 februari de deuren te openen. 

U vind het artikel via deze link.