Bel: 0631950255!

MARTIN RENÉ BOSMA

Martin is in 2007 afgestudeerd aan de fotoacademie in Amsterdam.

De semantische context van tijdsbepalende onderwerpen/voorwerpen is voor hem een instrument waar alles uit te halen is. Spelen met tijd is daarom ook een van zijn speerpunten. Deze 51-jarige fotograaf maakt vooral geënsceneerde zwart/wit portretten en print deze het liefst af in zijn eigen doka op bariet.

Met dank aan: Rock 'n Roll.

martinrenebosma@hotmail.com


THEA DE BOER

Thea woont in Leeuwarden en samen met haar vriendin heeft ze een cursus beelden maken gevolgd. Na 12 jaar verschillende exposities te hebben ervaren heeft ze zelf workshops gegeven. Daarnaast heeft ze ook een aantal opdrachten gekregen.

De basis waar Thea mee werkt is POWERTEX. Verder gebruikt Thea verschillende gerecyclede materialen zoals kabels, verschillende stoffen en touw. Het mengen van POWERTEX met STONE ART resulteert in klei wat een breed perspectief biedt.
De beelden die Thea creërt zijn geschikt voor  buiten- maar ook binnenshuis.

Ze vindt het een uitdaging om deel te nemen aan ons geheel in het Labyrint.

theatskedeboer@gmail.com


GERDA HANSMA

Na een cursus is Gerda's passie voor edelsmeden geboren. De vertaling van ontwerp naar draagbare sieraden daagt haar uit.
Van plaatmateriaal maakt ze een uniek handgemaakt sieraad dat speels is en vol leven en kleur. Hierbij gebruikt ze niet alleen zilver maar ook messing, koper en verrassende materialen zoals, hout , glas en onbewerkte ruwe edelstenen. Gerda houdt van schijnbaar: het onmogelijke toch mogelijk maken. Dit is haar inspiratiebron.

Naast de sieraden die ze zelf ontwerpt, kun je haar vragen een sieraad naar jouw wensen te laten maken. Heb jij inspiratie? Laat het Gerda weten. Ze kijkt dan naar de mogelijkheden om je wens vorm tegeven met de bijzondere materialen die jij zelf kiest. Ook heeft ze aan verschillende exposities deel genomen.

w.hansma@upcmail.nl


JOKE SCHEPERS

Joke is in 1956 geboren. Ze volgde de Academie Minerva in Groningen in de vrije richting schilderen en zeefdruk.
Ze woont en werkt in Groningen. Haar werk is aangekocht door diverse bedrijven, gemeentelijke kunstuitleen en particulieren.

In haar schilderijen, een combinatie van acrylverf, japans papier en zand, toont Joke gevoel voor kleur en materiaal. Zij roept poëtische beelden op. De net-niet tastbare en zichtbare wereld vormen voor haar belangrijke uitgangspunten. Deze wereld roept ze al werkend op, spontane invallen toelatend om uiteindelijk bij de thema's te komen die haar boeien. Composities die tussen figuratie en non-figuratie zweven, mystificaties waarbij vage contouren slechts vluchtig figuren aanduiden. Ook spelen symbolen voor haar een rol. Opvallend is de gelaagde manier van schilderen en het harmonische kleurgebruik.

www.jokeschepers.exto.nl


SOPHIA OOSTENENK - PRINS

Beeldend kunstenaar Sophia Oostenenk - Prins schildert op bijzondere plekken in de natuur en op religieuze plaatsen zoals bij Mariakapellen. Zij maakt dan energie-impressies. Ze voelt altijd een verlangen om de bijzondere sfeer, kleuren of mystieke sfeer van een omgeving vast te leggen. Sophia zal altijd uitgaan van het idee: wat wil deze omgeving ons laten zien? Een bijzondere eigenschap van de schilderijen die Sophia creërt is dat ze de natuurlijke energie van de omgeving in zich dragen en dat hier ook contact mee te maken is.

Oudjaarsdag 2012 is Sophia voor het eerst begonnen met schilderen. Het heeft haar niet meer los gelaten dus ze ging vervolgens studeren richting materiaalkennis. Dat heeft enorm geholpen in het kiezen van verf, gesso's, binders, pigmenten, ondergronden, enzovoorts. Inmiddels schildert Sophia met haar eigen technieken en stijl.

Vanuit therapeutisch kennis en werkzaamheden werkte Sophia zich langzaam naar ateliers en gallerijen.
Sophia haar schilderstijl is abstract en expressief en het unieke aan het ondertekenen van haar kunstwerken is dat ze dit doet ze met de naam Sokado. Sokado betekent 'een geschenk voor jou'. Ze hoopt dat iedereen het geschenk dat elk schilderij herbergt zal ontdekken en zich zal kunnen laten verbinden met de energie van het schilderij. Het zijn schilderijen om van te houden.

Sophia haar visie op kunst is:

– Energetisch natuurlandschap;
– Energetisch bedrijfslandschap;
– Energetische portretten van mensen;
– Waar bijzondere sferen zijn, is voor Sophia een inspiratie bron.

www.paintingstolove.nl


MARRIANNE ELSINGA

Marianne's hobbie is beelden maken, zowel binnens- als buitenshuis, groot of klein.

Haar basis is lasdraad of elektriciteidraad, opvullen in de gewenste vorm en dan met klei bekleden. Ze haalt dan stof door POWERTEX en bekleed het frame hiermee. Daarna laat ze het enige tijd drogen. Marianne gebruikt ook veel materialen zoals rubber, touw, kralen, kant en andere materialen om versierselen aan te brengen op haar kunstwerken.

De voet waar Marianne haar beelden voornamelijk in plaatst bestaat uit aclylaat of steen. Ook heeft ze aan vele exposities deelgenomen en zijn haar beelden in winkels verkocht.

melsinga8@icloud.com


TINY DE BRUIN

De schilderwerken van Tiny de Bruin geven aan de hand van het centrale thema 'patronen van het leven' een indruk van verschillende bepalende momenten uit een mensenleven. Ze vertellen in een oogopslag het verhaal van de veranderingsproccessen die zo belangrijk zijn in het leven.

Tiny haalt haar inspiratie uit de natuur, haar directe omgeving en uit verhalen die ze hoort of leest. Vrolijke kleuren en wilde schilderijen zijn een uiting van creativiteit en enthousiasme. Zachte kleuren zijn meer een uiting van een melancholieke bui. Tiny concentreert zich vaak op een detail van het geheel en dat ontwerpt ze met als eindresultaat een prachtig abstract.

Inmiddels worden ook haar kunstwerken beïnvloed door spirituele ontwikkelingen. Vanuit een traject in 2005 is Tiny tot dit inzicht gekomen.
Ze wil met haar schilderijen een moment creëren, waarbij het denkproces stopt en de intuïtie het gaat overnemen. Tiny haar kunst is een combinatie van papier of canvas en acrylverf, waterverf en incidenteel olieverf.

Tiny heeft zich altijd met tekenen en schilderen bezig gehoudenen begeeft zich ook graag tussen kunstenaars. Momenteel organiseert zij mede de kunstmanifestatie ARTIFEST in Lelystad.

www.tinydebruin.nl


TESSA WIJDEVELD

Tessa werkt en woont in onze culturele hoofdstad. Ze heeft veel ervaring betreft exposeren van haar bijzondere fijne kunstwerken,
en heeft masterclass gestudeerd aan kunstacademie Friesland.

De collages, tekeningen en portretten van Tessa gaan met name over:

– Verlangen en dromen;
– Puberteit en op zoek zijn naar identiteit;
– Naakt en kwetsbaarheid.

tessawijdeveld@icloud.com


RENY A.R. KRAMER

Reny studeerde aan de academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen. Ze woont en werkt in Zuidhorn. Reny put haar inspiratie uit alles wat leeft en vergankelijk is. Het kwetsbare verbeelden en het ontastbare zichtbaar maken zijn haar drijfveren.

Vanuit portret- en modelstudies en visualisaties komt zij al schetsend tot een opzet voor een schilderij. Deze heeft vaak een fictief (vrouwelijk) personage als onderwerp. Al doende laat zij dit personage groeien en ontstaat er een persoonlijkheid. Een persoonlijkheid waarvan het beeld niet alleen door houding en vorm bepaald wordt, maar vooral door een gemoedstoestand. Naast haar vrije werk tekent en schildert zij portretten in opdracht. Ook geeft zij tekenlessen. Dit doet zij vanuit de overtuiging dat aanleg en talent geen rol hoeven te spelen bij het leren tekenen.

Bij haar schilderijen bouwt zij de verfhuid laag over laag op en dit haalt ze gedeeltelijk weer weg. Hierbij gebruikt zij acryl- en olieverf. Soms verwerkt zij vloeipapier, zijde en draad in een schilderij.

www.rarkramer.nl


ELS BROUWER

Els Brouwer is afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen in 1982. Ze heeft een gecombineerde baan waar ze veel inspiratie uit haalt. Els werkt deels als psychiatrisch verpleegkundige en werkt in een kunstwinkel in Groningen waar ze exposities organiseert voor een groep kunstenaars. Ze heeft in de jaren 90 sprookjeskaarten ontworpen die in Noorwegen en Zweden zijn uitgegeven.

Els werkt nu hoofdzakelijk aan collage-achtige schilderijen waarbij droombeelden en fantasie een grote rol spelen. Deze schilderijen worden intuïtief gemaakt, zonder duidelijk vooropgezet idee. Veelgebruikte materialen zijn acrylverf, bijenwas, fototeksten, gedroogde bladeren en bloemen, gebruikte theezakjes, stempels etc.

www.elsbrouwer.exto.nl


HANNEKE LUIT

Bij het maken van vrij werk laat ik mij inspireren door lichtval en kleur. Ik fotografeer wat mijn aandacht trekt, een landschap, gebouw of kleine details, waar mijn oog maar op valt. Ik heb geen boodschap maar wil mensen laten meegenieten van de mooie dingen die ik om mij heen zie. Met de computer maak ik van het beeld mijn eigen werkelijkheid door het in meer of mindere mate te bewerken. Soms combineer ik verschillende foto’s om zo het beeld te krijgen dat ik zoek.

Voorbeelden van mijn werk vindt u op mijn website en in kunstwinkel Ogenblik in Leeuwarden. De meeste foto’s zijn zowel te koop als te huur en kunnen in overleg afgedrukt worden op verschillende formaten en/of op verschillende materialen. De oplage is maximaal vijf.

Contactgegevens:
058-2800508 / 06-12931205
hannekeluit51@gmail.com
www.hannekeluit.nl